За да може да кара кола, е необходимо, че въртящият момент с кола се предава от двигателя към периферията

Това става с помощта на коляновия вал. Все пак, за да може да се предава към колелата, тази сила трябва да бъде оптимизирана. Това се случва вътре в скоростната кутия. Всяка предавка може да повлияе на стойността на RPM, но само в ограничен начин. въртящ момент на двигателя се задейства с помощта на съединител диск, след което се прехвърля с помощта на ново оборудване от скоростната кутия към колелата. За да се предизвика нова предавка, скоростната кутия трябва да бъде отделена от двигателя.

Този процес се нарича „въртящ момент предаване“ и могат да бъдат приложени чрез притискащата плоча на съединителя. За да се управлява силата, в съединителя притискащата плоча има мембранни пружини. Преди 1970 г., за тази цел те използват спираловидните пружини, които поради липсата на надеждност, са заменени от диафрагмата извори. Почти всички автомобили, произведени след 1980 са оборудвани с притискаща плоча диафрагмата извори. Оттогава предавките могат да достигнат скорост на въртене по-голямо, без да причинява проблеми за нормалното функциониране на притискателния диск на съединителя. Това ограничава степента на износване. Самостоятелните остава движещата сила, която има за задача на спестяване на въртящ диск докато захващащата пластина под налягане се отделя от диска на съединителя. плоча налягане стабилно фиксиране на тялото на съединителя. В повечето случаи, за да бъдат засегнати от износване само си извори. Въпреки това, дискът съединител е с площ на триене, които могат да бъдат използвани именно поради триене. Това води до постоянно изместване на точката на освобождаване към притискащата плоча на съединителя. Това явление често се описва като интервал увеличаване на триенето и може да бъде измерена директно върху педала на съединителя.

Благодарение на това, всеки път, когато има да натиснете педала с по-голяма сила, шофьорът знае, че това е причинено от износване. Нов съединител плоча налягане с шлицови извори може да даде нов живот на стария модел, увеличаване на срока на експлоатация на цялата преносната система. Ако търсите качество резервни части на изгодна цена, моля посетете нашия онлайн магазин. Тук ще намерите всичко необходимо: духало, главният спирачен цилиндър импулсен генератор, V-колан и т.н.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *